Kansen genoeg, maar Nederland maakt er slechts eentje tegen Polen: 1-1 bij rust

Het Nederlands elftal heeft in de eerste helft tegen Polen veel kansen gecreëerd, maar wist er slechts één te verzilveren. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kwam na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Cody Gakpo, maar Polen wist vlak voor rust via een strafschop gelijk te maken. De Poolse aanvoerder Robert Lewandowski miste de penalty, maar de rebound werd door Jakub Kiwior in het net gewerkt. De wedstrijd begon goed voor Oranje, dat met veel druk vooruit speelde. Na een kwartier spelen kwam Nederland op voorsprong. Davy Klaassen stuurde Gakpo diep en de aanvaller van PSV schoot de bal hard en geplaatst in de verre hoek. De Polen probeerden daarna terug te komen in de wedstrijd, maar het Nederlandse elftal bleef gevaarlijk. Na een halfuur spelen kreeg Frenkie de Jong een grote kans, maar hij schoot de bal hoog over het doel. Ook Steven Bergwijn kreeg een goede mogelijkheid, maar hij werd door de Poolse doelman Wojciech Szczesny geblokt. Net voor rust kreeg Polen een strafschop. De Jong maakte een overtreding in het strafschopgebied, waardoor Lewandowski de kans kreeg om gelijk te maken. De ervaren spits miste de penalty, maar Kiwior kon de rebound in het net schieten. De Polen gingen met een gelijke stand de rust in.

Samenvatting

"De eerste helft van de wedstrijd tussen Nederland en Polen was een enerverende aangelegenheid met kansen aan beide kanten. Nederland kwam op voorsprong door een doelpunt van Gakpo, maar Polen wist met een strafschop gelijk te maken. De wedstrijd ging met een stand van 1-1 de rust in."

Bijgewerkt op: 06.17.2024

Nederland
Polen

Categorieën

Het is rust bij Nederland tegen Polen. Oranje had tal van kansen, maar wist er slechts eentje te verzilveren. Door een van richting veranderd schot van Cody Gakpo in de 29ste minuut staat het 1-1 in Hamburg.