Engeland wint met nodige moeite van Servië

Engeland heeft dinsdagavond in Gelsenkirchen met 2-1 gewonnen van Servië. De Engelsen hadden veel moeite om de Serviërs te verslaan en leken lange tijd op weg naar een teleurstellend gelijkspel. De eerste helft was vrij pover, maar in de tweede helft nam Engeland het initiatief en kreeg het enkele goede kansen. Uiteindelijk kwam de ploeg van Gareth Southgate in de 76e minuut op voorsprong door een doelpunt van Bukayo Saka. Vier minuten later maakte Harry Kane de 2-0. Servië deed in de 89e minuut nog wel wat terug via een treffer van Aleksandar Mitrović, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen. Door de overwinning staat Engeland na twee wedstrijden bovenaan in groep D, met vier punten. Het was voor Engeland een belangrijke overwinning. De ploeg kwam in de eerste wedstrijd tegen Italië niet verder dan een gelijkspel en had tegen Servië dus een zege nodig om de groepswinst in zicht te houden. Het was een wedstrijd waarin Engeland veel strijd moest leveren. Servië speelde fel en agressief en maakte het de Engelsen moeilijk. De Serviërs hadden ook hun kansen, maar ze waren niet scherp genoeg voor het doel.

Samenvatting

"Engeland heeft met moeite gewonnen van Servië en staat na twee wedstrijden bovenaan in de groep."

Bijgewerkt op: 06.18.2024

Engeland
Servië

Categorieën

Engeland heeft zijn eerste groepswedstrijd op het EK in het Duitse Gelsenkirchen gewonnen, maar het ging niet van harte. De Britten versloegen Servië met 1-0. De enige treffer viel al vroeg in de wedstrijd en kwam op naam van Jude Bellingham.